Medicon Village firar 5-årsjubileum!

Invigningen

Fem år har gått sedan Medicon Village öppnade dörrarna till en värld av häpnadsväckande forskning och innovation. På bilden ser vi Per Eriksson, Allan Larsson, Mats Paulsson, Gröran Grosskopf och Pia Kinhult vid invigningen 2012.

Fem år senare finns över 120 olika verksamheter - som tillsammans har fler än 1600 medarbetare - i life science parken.

Bildspel Medicon Village 5 år

Klicka här för att se bildspelet från firandet 20 januari 2017

Relaterade artiklar

Medicon Village saddled up for an exciting 5-year jubilee
Publicerad 26 januari
A new agreement, a new foundation and an Entrepreneur Slam winner was in the limelight last Friday when Medicon Village celebrated its fifth year in business. Around 1300 distinguished guests, driven Medicon Village members and a curious public all took part of the festivities. Medicon Village was buzzing with life.
Läs hela artikeln

Femårsjubilerande Medicon Village firar från noll till 1500
Publicerad 19 januari
Fem år har gått sedan Medicon Village öppnade dörrarna. Den 20 januari firar life science parken i Lund en framgångsrik resa där man gått från 0 till 1500 arbetsplatser på fem år.

– Vi är lyckligt lottade som fått företag inom nya områden att etablera sig hos oss, säger VD Mats Leifland. Om 40 små företag på Medicon Village kan anställa en person var så innebär det en större tillväxt än om ett större företag anställer 40 personer. Kan vi få små företag att växa och bli större får det en helt annan volym. Det skapar mervärde och ger ringar på vattnet.
Läs hela artikeln

Efter fem år med Medicon Village: Nu sätts spaden i marken för nästa fas
Publicerad 12 januari
Efter fem år är det dags för Medicon Village att gå in i en ny fas, byggd på erfarenheterna från åren som gått. Nu väntar fler gränsöverskridande samarbeten och även nybyggnationer.

Fem år har gått sedan Medicon Village slog upp portarna. Intresset för att en plats på anläggningen är fortfarande stor.
Läs hela artikeln

Allan Larsson: Världsledande forskning växer fram i Lund
Publicerad 21 december
”Hela värdekedjan” blev snabbt den bärande tanken. Vi skulle skapa en miljö som kunde attrahera grundforskning och tillämpad forskning, samtidigt som det skulle fungera som en stark miljö för utveckling av nya företag och expanderande företag som sökte nya lokaler. Dessutom skulle det finnas möjlighet för olika insatser av finansiering och kompetensförsörjning.
Läs hela artikeln

Med stark drivkraft och högt i tak: Så skapas nya möjligheter
Publicerad 14 december
Samverkan kan vara avgörande för innovation och företagande. På Medicon Village ger högt i tak och samverkan en bra grogrund för både små och stora företag inom life science.
Läs hela artikeln

Jubileumsseminarium Medicon Village 5 år – Nebel och Wester sätter snurr på tiden
Publicerad 8 dec 2016
Medicon Village jubileumsseminarium sätter snurr på tiden när journalisten Cecilia Nebel och komikern Johan Wester snabbspolar fem år. Duon får knappt tre timmar på sig att moderera vad som hänt, vad som händer – och vad som kommer att hända på Medicon Village. I centrum står samarbetet mellan Medicon Village, Lunds universitet och Region Skåne som tillsammans utgör kärntruppen genom...
Läs hela artikeln

5-årsjubileum på Medicon Village – delta i festligheterna och möt medlemmar på Medicon Village
Publicerad 1 dec 2016
Fem år har gått sedan Medicon Village öppnade dörrarna till en värld av häpnadsväckande forskning och innovation. Den 19 och 20 januari firar life science parken en framgångsrik resa – och välkomnar alla till att delta. Medicon Village radar upp med utställning av olika bolag och verksamheter på Medicon Village, seminarier, lunchfester, småprat med medlemmar, och bara för att runda av det hela, en hejdundrande fest a la studio 54. Till och med Late Night Lund är med och firar.
Läs hela artikeln