Än finns det plats kvar – Medicon Village visade upp sitt nya kontorshus

Än finns det plats kvar – Medicon Village visade upp sitt nya kontorshus

Gips och mineritskivor motsvarande en yta av åtta fotbollsplan. 300 lastbilar med armering, stål, bjälklag och prefabricerade väggar. Och 515 betongblandare lastbilar. Det är något av det som gått åt så långt i byggandet av det nya kontorshuset på Medicon Village.

Och nu sluter huset tätt. Förra torsdagen välkomnade Medicon Village i samarbete med Sydsvenskan närmare 50 personer som fick en uppdatering om Medicon Village Science Park. Ett av fokusområdena var det nya huset som tar form, granne med Restaurant Inspira.

Efter fika och föredrag var det dags att promenera ut och upp i nybygget, under ledning av projektledare Caj Lundqvist och fastighetschef Erik Jagesten.

Gästerna fick föreställa sig var receptionen och salladsbaren ska finnas på bottenplan och hur kontoren kan skräddarsys på fjärde våningen för bland annat små och medelstora bolag som flyttar in.

För just nu är det tomt. Allt man ser är kala betongväggar. Hisschaktet och trappor. Men inga väggar. Och ingen inredning. Men utsikten är slående på fjärde våningen. Där ser man hur slätten sprider sig söder om Lund och rapsfält som försiktigt börjat blomma. Även Malmö med Turning Torso och bron är synliga.

Men än får de kommande 600 hyresgästerna vänta med att njuta av utsikten. Inflyttning är planerad år 2019. 

För mer information om det nya kontorshuset på Medicon Village och vilka möjligheter det erbjuder, vänligen kontakta living [at] mediconvillage [dot] se.

Vetenskaplig skribent, Tanja Jensen

Medicon Village Fastighets AB