Nu upprepar vi succén för tredje gången

Om X Antal År 2022

 

Nu är det dags att sätta Lund på kartan genom att lyfta fram banbrytande forskning och innovation inom Life Science i Om X Antal År – ett populärvetenskapligt publikt koncept. Lund har genom historien varit bas för stora viktiga innovationer – vad kommer härnäst? Vad är nytt, och vad kan verkligen komma till människors nytta?

I poddserien och showen Om X Antal År vill vi sprida kunskap och stolta stories inom medicin och livsvetenskaper som vänder sig till allmänheten. Showen och poddarna ska skapa intresse kring ny medicinsk forskning och gränslandet runt denna – om hur forskning, innovation och ett lyckat entreprenörskap kan påverka människan idag och i framtiden. Med gränsöverskridande inspel och med gäster från Medicon Village och övriga innovativa Lund, visar en bred palett av lokala kunskapsbärare och inspiratörer hur vi tillsammans lever hållbart.

 

Om X Antal År 2022

 

 

Ansök om sponsorskap

 

 

Om X Antal År 2021 - Andreas och Måns

 

Poddar

Under hösten släpper vi fyra poddar med Måns Nilsson som er ciceron kring följande ämnen. Till sin hjälp har han flertalet kunniga personer som ska försöka räta ut frågetecken och ge oss en stor portion kunskap.

Poddavsnitt 1

Den medelålders människan – så mår hen

Vi reder ut vilka sjukdomar som är vanligast och vilka livsstilssjukdomar som ofta drabbar oss. Kan ett nytt datasystem göra så att vi slipper sjukhus i framtiden?

Och hur kan vi fortsätta äta protein men ändå dra ner på kött? Är gräs ett gott alternativ?

Det här avsnittet handlar om holistisk hälsa, stress, mat.

Poddavsnitt 2

Bygg resten av livet på hållbar grund

Hur kan vi bilda familj, bygga hus, konsumera och samtidigt prioritera människors hälsa i olika åldrar?

Hur tänker vi smart kring att återanvända energi och inte minst – hur slipper vi krypande vampyrer i våra hem i framtiden? 

Poddavsnitt 3

När inget blir som man tänkt sig

Mitt i livet - vi klättrar på karriärstegen, barnen har blivit stora och vi planerar för nästa äventyr… och så plötsligt tar livet en annan vändning. Vad händer när vi själva eller någon närstående blir sjuk?

I det här avsnittet pratar vi om sjukdom och tittar närmre på några exempel på innovationer som hjälper oss. Och hur kan vi ta hand om våra åldrande föräldrar så att de kan bo hemma längre på ett säkert sätt?

Poddavsnitt 4

UNDER LIVET – underlivet

Under en period i livet kretsar nästan allt runt familjebildning och att få barn. Men alla som vill skaffa barn kan inte det. Vad finns det för hjälp att få? Och vad finns det för nyheter inom femtech-industrin?

I detta avsnitt pratar vi om ofrivillig barnlöshet och faktorer som kan ställa till det under livet i underlivet. 

Biljetter till showen

Årets show kommer att gå av stapeln på Medicon Village den 27 januari – nästa år. Allt under ledning av Andreas Ekström,  journalist, författare och föreläsare med bas i Lund. Andreas har även blivit utsedd till årets talare och kommer ha många spännande gäster på scen, vilka berättar vi under hösten då vi också släpper biljetterna.