Nyfiken spaning på framtidens trender

Holistisk hälsa, stress och mat. Bygga livet på hållbar grund. Hjälp när vi eller någon närstående blir sjuk. Och faktorer som stör underlivet under livet. Det har Måns Nilsson dykt ner i. I poddserien Om X Antal År har han fört nyfikna samtal om framtidens trender och innovationer inom life science. Gäster är forskare och entreprenörer från Lund – de flesta med säte på Medicon Village.

Under hösten har Medicon Village släppt avsnitt från sin vetenskapliga poddserie som gjorts i samarbete med Sydsvenskan. Nyligen släpptes det sista avsnittet.

– Jag har fått en uppdaterad bild av det nyaste forskningsläget inom vissa områden. Jag kommer från Lund och bor i Malmö och har stark anknytning i Skåne, så jag tycker det är extra spännande med saker som händer här, säger Måns Nilsson, komiker och programledare för poddarna, och fortsätter. Jag tycker att det de har berättat är så spännande!

Ämnena som Måns Nilsson nyfiket dök ner i var många. Finns det spermier om 30 år? Vad behöver egentligen underlivet under livet? Och hur mycket kommer vi behöva sjukhusen i framtiden? Även frågor kring olika typer av hållbarhet täcktes in. Hur kan automatisering förenkla vardagen? Hur kan vi förhindra dödsfall genom att förhindra fall? Och vad är en cancerkompis egentligen?

Gästerna är forskare och entreprenörer inom life science, som diskuterar hur vi kommer att leva i framtiden. De berättar med inlevelse om sina specialområden och är skickliga på att förklara vetenskapen i klartext – annars är Måns Nilsson snabb med att fråga vad de menar. Tillsammans målar de upp en tilltalande bild på hur de bidrar till att vi kan leva friskare och leva mer hållbart –i närtid och framtid.

Om sina gäster säger Måns Nilsson så här.

– Det här är människor som ligger i framkant i världen på det de gör, så det är ju roligt att få en inblick i detta specialiserade, detta nördiga. Det är ämnesområden som kan göra skillnad i folks liv och vardag. Och det är ju lite extra fett när det handlar om hälsa tycker jag, för då är det något som väldigt påtagligt kan komma människor till gagn, poängterar Måns Nilsson.

Av Tanja Jensen

Alla poddarna och mer information om Om X Antal År hittar du HÄR.

Senaste podd: Livets Under – underlivet!