Möten och samarbeten i en innovativ life science-miljö

Medicon Village Science Park erbjuder en unik tillväxtmiljö
för över 120 organisationer inom life science.

Evenemang på Medicon Village

 • Focus on: Cancer Collaboration
  Focus on: Cancer Collaboration

  For the fifth year in a row we invite you to interact around research and innovation in the oncology area. How can new ideas be created by working cross borders?

 • “From monocyte re-programming to the expansion of Tumor Infiltrating Lymphocytes (TILs) for Adoptive Cell Therapy in human breast cancer”Marie-Agnès Doucey, Ludwig Institute for Cancer Research, University of Lausanne, CH1066 Epalinges, Switzerlan

 • Nätverkslunch för småföretagare
  Nätverkslunch för småföretagare

  Vill du äta en god lunch och samtidigt träffa andra företagare i ditt närområde? Den 25:e april är du välkommen på en avspänd nätverkslunch i Medicon Village. Kom som du är, ta med en kollega och skapa värdefulla kontakter.

 • Uppgradera ditt mentala operativsystem!
  INNERGI Lund

  För att prestera och må på topp i den snabba och komplexa vardagen behöver vi uppgradera och omvärdera några av våra nuvarande tankemönster och förhållningssätt.

Nyheter från Medicon Village

En promenad i byn

Begreppet ”by” är både en metafor och ett uttryck för att förstärka idén med Medicon Village och den bygemenskap som råder här. Grunden med Medicon Village Science Park är närhet och en förtätning av olika kompetenser inom life science. Alla jobbar i olika roller, men ändå inom samma övergripande område. Ju mer interaktion det finns, desto större är chansen till utveckling och tillväxt.

Leva här

De företag och organisationer som lever och verkar här är också medlemmar på Medicon Village. Som alla medlemskap är även vårt förknippat med en rad förmåner och fördelar. Förutom att medlemmarna kan dela erfarenheter och köpa tjänster av varandra kan de också hyra labb/labbutrustning, konferensutrymmen, delta i de många eventen och mycket annat.

Samarbeta

Dynamiken på Medicon Village bygger på att experter från olika typer av verksamheter – forskare, innovatörer och bolag – ges förutsättningar att kunna träffas, utbyta idéer och arbeta tillsammans. Verksamheterna sorterar in i något av de tre benen i en triple helix: akademi, offentlig verksamhet och näringsliv. Även ideella verksamheter, branschorganisationer m.fl. är välkomna – så länge de har en anknytning till life science.

Växa

På Medicon Village är hela hälsokedjan representerad – prevention, diagnostik, behandling och vård. De olika verksamheterna skapar tillsammans en värdekedja – från tanke och idé till stöd och utveckling av en färdig produkt eller tjänst. Vårt unika innovationsekosystem ger det lilla företaget det stora företagets fördelar. Mindre verksamheter kan växa på ett sätt de annars inte skulle kunna göra.