Hoppa till huvudinnehåll

Delningsekonomi på Medicon Village

Delningsekonomi på Medicon Village

Hur kan vi dela smartare för att växa gemensamt samtidigt som vi skapar en hållbar miljö? På Medicon Village delar vi kompetens, instrument och mötesplatser, och skapar tillsammans en cirkulär ekonomi.

Vi minskar spillet samtidigt som vi gynnar mångfalden. Ekosystemet i vår science park med både forskning, innovation och företagande är unikt. I serien ”Delningsekonomi” får du under vintern ta del av artiklar, poddar och filmer om hur vi arbetar med delningsekonomi.


 

Medicon Village redo att bygga och expanderar starkt

Visionsbild Scheelevägen söderut

ARTIKEL 2020-01-31 Nyligen klubbade kommunfullmäktige i Lund en ny detaljplan för Medicon Village. Detaljplanen gör det möjligt att förtäta och utveckla området närmast Scheelevägen och Tunavägen i Lund.

- Vi vill göra nordöstra Lund ännu mer attraktivt för företagande, säger Erik Jagesten, fastighetsdirektör på Medicon Village.

Läs hela artikeln

 

Erik Jagesten om fastighetsutvecklingen på Medicon Village

Intervju med Erik Jagesten

VIDEO 2020-01-31 - Erik Jagesten, fastighetsdirektör på Medicon Village, berättar om hur man jobbar med fastighetsutveckling på Medicon Village. Hur arbetar man med att vidareutveckla och expandera fastighetsbeståndet för att möta framtida behov? En viktig del är naturligtvis att löpande föra dialog med nuvarande och kommande hyresgäster för att förstå deras utmaningar och behov. Samtidigt är det viktigt att se till anläggningen som helhet och att skapa mötesplatser där våra medlemmar kan mötas, synas och interagera.

Se videointervjun

Så förbättrar företagsinkubatorn SmiLe världen

Pod med Kerstin och Ebba - Delningsekonomi

PODCAST 2020-01-26 Inkubatorn SmiLe i Lund vill förbättra världen genom att stötta företagen som skall förbättra världen. Ebba Fåhraeus är VD för inkubatorn SmiLe på Medicon Village. Hon berättar tillsammans med Kerstin Jakobsson hur de arbetar för att deras 25 företag skall växa och lyckas med sin vision om att förbättra världen.

Lyssna på Podcasten

 

Medicon Village - tillväxtmiljö inom Life Science

Pod med Kerstin och Anette - Delningsekonomi

PODCAST 2020-01-26 Medicon Village i Lund består av cirka 150 företag som alla jobbar inom Life Science. Kerstin Jakobsson och Anette Orheim berättar om hur Medicon Village skapar förutsättningar för att medicinska framsteg ger människor ett friskare och hälsosammare liv. Vi pratar även om delningsekonomi och hur innovationsekosystemet fungerar på Medicon Village.

Lyssna på Podcasten

Delningsekonomi – ett nytt sätt att arbeta

Kerstin Jakobsson om delningsekonomi

ARTIKEL - 2020-01-23 På The Spark, ett nybyggt hus på Medicon Village i Lund, tillämpar flera organisationer vad de kallar för delningsekonomi, ett arbetssätt som har till syfte att ta tillvara på resurser,  både materiella och kunskapsmässiga. Kerstin Jakobsson, VD på Medicon Village Innovation AB, är en av de som arbetar enligt konceptet.

Läs hela artikeln

 

Hållbarhet och kostnadseffektivitet

Intervju med Kerstin Jakobsson - delningsekonomi

VIDEO 2020-01-23 Intervju med Kerstin Jakobsson, VD på Medicon Village Innovation, om hur Medicon Village aktivt arbetar med konceptet delningsekonomi. Hur kan medlemsorganisationerna på Medicon Village arbeta mer hållbart och kostnadseffektivt genom att dela t ex kompetenser, lokaler, analysinstrument och erfarenheter.

Se hela intervjun

 


 

Du missade väl inte höstens fokus? I serien "Framtidens Medicon Village" visade vi upp ett urval av medlemmar på Medicon Village. Träffa de passionerade människorna bakom verksamheterna och få en känsla för allt det fantastiska som görs på Medicon Village!