#Nordicmade to Hong Kong

26 sep '18
Tid
16:00 - 19:00
Plats
Gamla Gästmatsalen, Medicon Village, Lund
Arrangör
#Nordicmade to Hong Kong och Rising North Fund

Inbjudan och utlysning

Hong Kong Chamber of Commerce Sweden inbjuder tillsammans med forskarparker och innovationsnätverk till ett informationstillfälle och utlysning av finansiering för studieresor till Hongkong den 2-7 december 2018. Utlysningen ligger inom ramen for projektet #Nordicmade to Hong Kong vars målsättning är att introducera nordiska tillväxtföretag till marknaden i Hongkong och Shenzhen.

Bakom projektet ligger fonden "The Rising North" vars finansiering kommer från det Nordiska Ministerrådet.

Resorna är primärt avsedda för startups, SME:s och andra typer av innovationsmiljöer som har ett allmänt syfte att öka kontakterna och kännedomen om den mycket dynamiska innovations- och forskningsmiljön i Hongkong och södra Kina.

Besöken i Hongkong och Shenzhen samordnas i en delegationsresa med 12 deltagande företag. De medverkande företagen får under en vecka tillfälle att träffa och skapa kontakter med Hong Kong Science & Technology Parks, Nordic Innovation House, lokala inkubatorer och startupnätverk samt besöka andra innovationsmiljöer och investerarnätverk. Besök i Shenzen med möten i industriella miljöer ingår. Deltagarna kan även få individuella program med kontakter med företag och potentiella partners.

#Nordicmade to Hongkong bekostar flygresa till och från Hongkong, lokala transporter och förtäring under programmet. Hotell och andra utgifter på plats står företaget själva för.

Programpunkter

  • Bengt Streijffert, Chair Hong Kong Chamber of Commerce Sweden/South hälsar välkommen.
  • Björn Segerblom, tidigare nordisk representant för Hong Kong Science and Technology Park presenterar forskningsparken och berättar mer om de möjligheter som Hongkong har att erbjuda.
  • Victoria Bergh projektledare, presenterar #Nordicmade to Hongkong programmet och dess ansökningsprocess. 
  • Thomas Bergdahl, vice vd och produktchef, Doro, presenterar sina erfarenheter från att driva forskning och utveckling i Hongkong .

Det kommer att finnas möjligheter för individuella diskussioner om möjligheterna för ditt företag inom projektet.

Vi avslutar med ett mingel.

Tid och plats
Tid 26 september kl 16:00-19:00
Plats: Medicon Village, Scheelevägen 2, Lund, Gamla Gästmatsalen, Entré Restaurant Inspira

Anmälan
Anmäl er till träffen senast den 21 september på http://nordicmadehk.com

Kontaktinformation

Victoria Bergh, victoria@cloudberry.se