Flyttlassen igång till Medicon Village nya kontorshusIdag den 1 juli smygöppnar Medicon Village nya kontorshus. Sju organisationer kommer under de närmaste veckorna att flytta in i det nya huset, och huvudreceptionen för Medicon Village hänger med.

Flyttlassen duggar tätt de närmaste dagarna. Flera av organisationerna som flyttar in är växande bolag på Medicon Village - Watersprint, Genovis, Rhovac, Gedea och TFS. Nya in på Medicon Village är Innovation Skåne och Larix. Efter semestrarna fortsätter inflytten.  

Det nya kontorshuset öppnar upp för såväl större som mindre verksamheter inom life science. Miljön erbjuder moderna och flexibla kontorsytor och mötesplatser. På bottenvåningarna finns mötes- och konferensytor. I husets mellanplan blir det mindre bolag som huserar och på de övre planen etablerar sig större verksamheter som har behov av mer sammanhållna ytor. Det nya kontorshuset – tillsammans med de redan befintliga ytorna på Medicon Village - ska underlätta för life science bolag att växa från idé till kommersialisering.

- Mötesplatsen för planerade och oplanerade möten med mixen av forskare och bolag gör oss till en unik life science park. Genom att erbjuda lokallösningar som gör det möjligt för verksamheterna att växa kan vi skapa förutsättningar för ett komplett forsknings- och innovationscentrum inom medicin och livsvetenskaper, säger Kerstin Jakobsson, VD på Medicon Village Innovation AB.

Ett nytt torg, Scheeletorget, håller också på att färdigställas framför huset. Torget ska binda samman Medicon Village med den s k Forskarparken, Ideon Science Park och Spartaområdet. Medicon Village nya kontorsbyggnad, i sex våningar, kopplas till torget och bildar en ny, öppen entré till Medicon Village.

 

Medicon Village Innovation AB