Härlig energi och samtal på inflyttningsfest i The SparkStämningen var på topp när medlemmar och en nyfiken allmänhet var med och firade inflyttningen i The Spark – Medicon Village nya huvudbyggnad – förra torsdagen. Komikern Jesper Rönndahl och programledaren Cecilia Nebel inledde kvällen med en show som blandade humor med forskning. Innan dess hade det varit tårtkalas och Framtidsbar i The Spark.

Festligheterna började med en intern tillställning där de nyinflyttade i The Spark välkomnades med tårta. Byggnaden myllrade av glada medlemmar som dök upp för att fira sina nya grannar på området. Vissa minglade på entréplan. Andra sökte sig upp till den vanligtvis rymliga loungen. Nu fanns där en utställning och det sprudlade av liv och rörelsedagen till ära.

- Idag är det födelsedagsfest för The Spark. Och för 400 nya arbetsplatser. The Spark, gnistan, det är ni allihop - forskare, entreprenörer, tjänstebolag, regionen säger Göran Grosskopf, styrelseordförande för Medicon Village ägarstiftelse, Mats Paulssons stiftelse för forskning, innovation och samhällsbyggande, i sitt välkomsttal.

När tårtkalaset övergick i Framtidsbaren kom en andra våg av människor – och allmänheten smälte ihop med medlemmar. Många skulle gå på den populära showen Om X antal år som gjordes i samarbete med HD-Sydsvenskan och Nebel Media. Cecilia Nebel ledde showen med sin side-kick komikern Jesper Rönndahl. Tre paneler med forskare och entreprenörer på Medicon Village avlöste varandra och spekulerade kring saker som – Hur blir vi riktigt gamla och hur botar vi sjukdomar i framtiden?

- Vi är väldigt stolta, för vad som verkligen kom fram under showen var hur mycket som görs på Medicon Village och vilka enastående medlemmar vi har. Det finns en bredd och det finns ett djup som imponerar, säger Göran Grosskopf.

Klubb The Spark för Medicon Village medlemmar rundade av inflyttningsfesten. Kanske fortsatte deltagarna spåna om hur vi blir gamla. Och vilka av Medicon Village medlemmarnas innovationer som sällar sig till raden av de banbrytande lösningarna från Lund.

Av Tanja Jensen, vetenskaplig skribent

Medicon Village Innovation