Höjdpunkter som sätter avtryckHur var det att få nycklarna till Medicon Village från förra ägaren till siten, AstraZeneca? Vad var en tidig önskan? Och vad har lämnat ett gott avtryck som Kerstin Jakobsson, VD för Medicon Village Innovation, tar med sig till sin nästa roll?

Kerstin Jakobsson har vågat göra saker annorlunda. Genom samverkan, har Medicon Village vuxit till att bli Nordens största life science park. Och under Kerstin Jakobssons tid här har mycket hänt.

Önskan om en väletablerad trippel helix med offentliga och privata innovationsaktörer har besannats. Den nya byggnaden, The Spark, har lyft medlemmar till nya höjder. Och över 2600 personer har flyttat till ”byn”.

Det är människorna här som tillsammans med Medicon Village har byggt upp en community för life science som lämnar störst avtryck hos Kerstin Jakobsson när hon nu går från VD på Medicon Village Innovation till VD på ett uppstartsbolag inom onkologi och medicinteknik.

-          Det de vill dela med sig av, det förtroendet man har mellan medlemmarna - det ger mig en god känsla, säger Kerstin Jakobsson.

Så vad går hon till nu?

-          Jag får förmånen att nu ta mig an alla de utmaningar som många bolag här på Medicon Village har.

Hör henne berätta i videon om några av de avtryck och höjdpunkter hon tar med sig till sin nya tjänst.

Skriven av Tanja Jensen, vetenskaplig skribent

Medicon Village Innovation