Inflyttning i The Spark med gigantiskt tårtkalas och show

Imorgon den 7 november firas inflyttningen i Medicon Village nya huvudbyggnad The Spark. Under eftermiddagen bjuds bolag och forskare på Medicon Village på ett gigantiskt tårtkalas, och senare på dagen öppnas portarna för gäster och allmänhet att besöka Framtidsbaren med utställning. Födelsedagstemat går som en röd tråd genom dagen.

Det är med buller och bång som The Spark nu tagits i bruk. Cirka 400 personer i drygt 60 verksamheter har flyttat in i den nya huvudbyggnaden sedan augusti, och huset börjar fyllas upp.

- Vi inleder inflyttningsfesten med att bjuda alla Medicon Village medlemmar på tårta, för att fira vårt nya hus och välkomna de som flyttar in, säger Kerstin Jakobsson, VD på Medicon Village Innovation AB.

Runt 500 personer väntas till tårtkalaset, som övergår i ”Framtidsbar” framåt kvällen. Utställare från Medicon Village finns på plats, och showgäster till kommande Om X Antal År kan ansluta.

Under kvällen ges föreställningen Om X Antal År, i samarbete med Nebel Media och HD-Sydsvenskan. Programledaren Cecilia Nebel, med side-kick Jesper Rönndahl, leder diskussionen. På scen finns 12 forskare och entreprenörer på Medicon Village. De kommer spekulera kring frågor såsom – Hur blir vi riktigt gamla? Vilka sjukdomar går att bota i framtiden? Och, hur många år kommer det faktiskt att ta innan vi blir 150 år gamla?

- Vi satte spaden i marken våren 2017, och nu firar vi öppnandet av The Spark. Med 2200 personer på området har Medicon Village växt i stadig takt sedan vi startade för snart åtta år sedan, säger Erik Jagesten, fastighetschef på Medicon Village Fastighets AB. 

Medicon Village Fastighets AB