Inspira – Medicon Villages mötesplats för både avspänt umgänge och affärer

Inspira är Medicon Villages naturliga mötesplats vid Scheeletorget, framför forskningsparkens högsta byggnad The Spark. Utöver en vårdcentral och en bred palett av attraktiva konferenslokaler rymmer byggnaden forskningsparkens restaurang och café. Här möts forskare och entreprenörer verksamma på Medicon Village och i närområdet för umgänge och förtäring av mat och dryck. Från morgon till sen eftermiddag.

Restaurang Inspira 2022

Restaurang Inspira

Sydsveriges största lunchrestaurang med både kall och varm mat. Där det är möjligt tillagad på råvaror från engagerade leverantörer i närområdet. Som oxkött från Blentarp, skånsk gris från Kristianstad, kyckling från Bjäre, kalkon från Ingelstad, fisk från grossisten i Helsingborg med ett klimatsmart och miljövänligt fokus och grönsaker från odlare i närområdet. Men även råvaror med ursprung i fjärran länder, där det känns naturligt.

Ordinarie öppettider: vardagar 11.30-13.30.
Hemsida: www.restauranginspira.se

 

Exempel på menyinnehåll:

  • Dagens rätt i form av t ex pulled beef burger, porchetta, vitlöksrostad potatis, bakad tomat och örtyoghurt, kyckling Marrakech, sydfransk fiskgryta, pizzaslice, oxkinder nattbakade i hot pot och annat som går utöver det vanliga. Men även husmansfavoriter som kokt kalv i dill, köttbullar med mos och skånsk grissida och syltade rotfrukter.
  • Ett varmt vegetariskt alternativ nytt för varje dag.
  • Salladsbuffé.
  • Asia: maträtter med asiatisk inspiration som t ex koreansk bimbap, indiska grytor, thai wok, sallader, vårrullar och soppor. Alltid baserat på säsongens bästa råvaror. 
  • Brödbuffé med ett rikt utbud av olika typer av bröd, inklusive minst ett dagsfärskt surdegsbröd till lunchen kompletterat av hårda, krispiga och grova bröd.

Café Inspira

För avspänt umgänge från morgon till sen eftermiddag. En samlingspunkt med baristas som servar espressomaskin och kunder i det naturliga navet för hela forskningsparken. För informella möten, frukost, fika, lunch eller vardagshänget med kollegor som ett inspirerande avbrott.

Ordinarie öppettider: vardagar 08.00-16.00.
Hemsida: www.restauranginspira.se

Bistro Merge i grannhuset The Spark

Belägen i grannhuset The Sparks bottenvåning erbjuds en uthämtningspunkt för take away som t ex sallader, baguetter och pokebowls.

Ordinarie öppettider: Stängt tills vidare.

Aktuella lunch- och cateringmenyer

Mer information om Restaurang Inspira, aktuella lunchmenyer, catering och öppettider hittar du på restaurangens hemsida; www.restauranginspira.se

Boka in er konferens på Medicon Village

Intresserad av att förlägga er konferens på Medicon Village? Läs mer om vår konferensverksamhet här