Ny VD på SwedenBIO vill öka närvaron i LundSwedenBIOs styrelse tillkännager idag att Helena Strigård tillträder som ny VD för branschorganisationen från den 1 september. 
”För SwedenBIO är Lund en självklar plats att verka på och där vi planerar att öka vår närvaro framöver”, säger Strigård.

Branschorganisationen SwedenBIOs närmare 270 medlemsföretag har mer än 20 000 anställda som på olika sätt bidrar till utvecklingen av nya behandlingar för att förebygga och lindra ohälsa.

"Medicon Village har ett kontinuerligt samarbete med SwedenBIO, och senast i slutet av maj ordnade vi tillsammans ett seminarium om trender i det svenska finansieringslandskapet", säger Anette Orheim, kommunikationschef på Medicon Village. Seminariet ägde rum i samband med Skåne Innovation Week och bjöd också på information om EUs planerade pilotprojekt med syfte att matcha EU-anslag med lån och riskkapital till små- och medelstora företag.

 ”Det märks att det händer något i den här delen av landet. Innovationskraften tycks ha tagit ett extra skutt på senare år. Det är roligt att följa och att som den nationella branschorganisationen för life science i Sverige få stötta på olika vis. Medicon Village är en aktiv medlem som vi samarbetar mycket med och jag ser verkligen fram emot att fortsätta med det i min nya roll, säger Helena Strigård. 

 Läs pressmeddelandet från Sweden Bio här

 

Medicon Village Innovation AB