Om X Antal År - Vi gör det för tredje gången!

Om X Antal År - Vi gör det för tredje gången!

Med en populärvetenskaplig hållbarhetsskola vill vi utbilda och engagera skåningen i aktuell forskning och innovation inom hållbarhet och ett friskare liv. Att sätta en stolt Lunda-stämpel på kunskapen, föra ut den stötvis via poddar och föreställning där vi synliggör en arsenal av lokala, kunniga opinionsbildare i frågan - så har vi inte tidigare arbetat med kunskapsspridning inom hållbarhet. Med gränsöverskridande inspel och med gäster från Medicon Village och övriga innovativa Lund, visar en bred palett av lokala kunskapsbärare och inspiratörer hur vi tillsammans håller längre. 

Det finns ett behov av att lyfta forskning till gemene man på ett lättförståeligt och attraktivt sätt. I poddarna blandas samtal i talkshowformat med experter, forskare och entreprenörer utifrån ett tydligt tema. Forskare och innovatörer hjälper oss att förstå, och visar på den utveckling som sker globalt, men även i Skåne. 

Med den kunskap och de tips som utkristalliseras under poddar och senare show, samlas tips och råd för hur vi tillsammans kan skapa ett hållbart och friskare liv. Hur fyller vi gapet mellan att lära oss sortera sopor, till att t ex skapa en hållbar hälso- och sjukvård som hjälper alla i en ny digital värld?

Årets tema "Mitt i hållbara livet" fångar oss medelålders, aktiva "multi-taskare", som tär på oss själva såväl som på vår miljö när vi bor, kör, tar hand om egna begynnande krämpor och åldrande föräldrar. Vad behöver vi för att hålla själva – och hur hållbart lever vi? Hur kan medicinsk forskning och utveckling hjälpa oss, och vilka verktyg finns det? Fyra spännande poddar kommer senare i höst, och till vintern blir det en sprakande show. Vill du synas ihop med oss?

Läs mer på https://www.mediconvillage.se/sv/om-x-antal-ar eller kontakta malin.eriksson [at] mediconvillage.se

 

Medicon Village Innovation AB