Podcast: Stor, större, störst – hur får vi små bolag att växa?

Podcast: Stor, större, störst – hur får vi små bolag att växa?

Tillväxt och scale up – vad är framgångsfaktorerna för att få ett bolag att växa? I detta poddavsnitt träffar du Kerstin Jakobsson, VD på Medicon Village Innovation, som delar med sig av erfarenheterna från life science parken i Lund.

I samtal med Nina Jansdotter får vi veta hur delningsekonomi varit avgörande för bolagen på Medicon Village.  Genom en communitybaserad gig-ekonomi där bolagen hittar rätt match, säkras kompetens och innovationsstöd. Ett 70-tal tjänstebolag finns på plats för att hjälpa produktbolagen att utvecklas. Att dela och hjälpa varandra skapar också ett hållbart sätt att nyttja resurserna – såväl mänskliga som materiella. Ett generöst förhållningssätt där man vågar testa, misslyckas och justera sin affärsmodell är lättare i en tillåtande kontext.

Om Lunch & Learn
Normalt spelas Lunch & Learn podden in live inför lunchgäster på Restaurant Inspira på Medicon Village i Lund. I coronatider tvingas vi tyvärr att spela in podden i studio utan det normala myllret av lunchgäster. Värd för podden är alltid någon av medlemsorganisationerna på Medicon Village. Vill du som medlem vara värd för en Lunch & Learn? Skicka in en intresseanmälan.

Medicon Village Fastighets AB