Takhöjd och ljusinsläpp populärt i The Spark

Inflyttning i The Spark

Flyttlassen duggar tätt i den nya huvudbyggnaden på Medicon Village – The Spark. Det är en ny plats som är till för att träffas och prata, och för att samarbeta och växa. Nu har flera bolag flyttat in i sexvåningsbygget. Men hur går deras tankar som nyinflyttade?

Tre medlemmar svarade på tre frågor – TFS, BioStock och Innovation Skåne. 

 1. Vad tycker du är snyggast i The Spark?
 2. Har du pratat med någon av grannarna?
 3. Vad gör ni?

Varje dag tar jag trapporna fyra våningar

Gordana Clavères, Marknads- och Kommunikationschef på TFS International AB.

Gordana Clavéres på TFS International
 1. Vårt fina kontor och Loungen förstås. Det är en potentiell arbetsplats och en underbar samlingsplats. Jag ser mig själv ta vissa möten där. Jag tänker också på atriumet och alla som arbetar i huset. Varje dag tar jag trapporna fyra våningar just för att jag tycker det är så härligt – rymden i huset, motionen. Det ger det här huset också utrymme till.
 2. Vi var bland de första som flyttade in. Då blev det en del spontant hej och trevliga samtal med andra som också höll på att flytta in. Jag har redan haft ett möte i loungen och några är inbokade.
 3. Vi är ett kliniskt kontraktforskningsbolag, ett CRO. Vi genomför kliniska prövningar på uppdrag av läkemedels-, bioteknik-, och medicintekniska bolag världen över.

Nu längtar vi mest tills vår nya inspelningsstudio blir klar

Jonas Söderström, VD på BioStock.

Jonas Söderström på Biostock
 1. Vårt eget kontor med takhöjden och placeringen. Utsikten från takterrassen är fantastisk. Och så tycker jag man har lyckats med sofforna i loungen.
 2. Vi har inga grannar än, men vi har pratat med några kunder som också har flyttat in på andra våningar.
 3. Nu längtar vi mest tills vår nya inspelningsstudio blir klar. Då blir vi den självklara mediahubben på Medicon Village.

 

Entrén lotsar mig in i min arbetsdag

Anna Wilkens, kommunikationschef på Innovation Skåne.

Anna Wilkens på Innovation Skåne
 1. Jag tycker entrén talar sitt tydliga språk. Öppet, högt i tak, ljusinsläppet - det lotsar mig in i min arbetsdag.
 2. Jag har varit med i en workshop med våra grannar kring varumärket Medicon Village, ett mycket inspirerande arbete där fokus är att skapa förutsättningar för allas framgång och nytta.
 3. Innovation Skåne är Region Skånes innovationsbolag. Vi erbjuder innovationsledning och stöd till Region Skånes verksamheter och medarbetare och driver tillväxtprojekt. Vi erbjuder också affärsrådgivning till skånska entreprenörer. Välkomna till oss en våning upp i The Spark för att prata innovation och entreprenörskap!

Skriven av Tanja Jensen, vetenskaplig skribent

Medicon Village Fastighets AB