Fr o m måndag 4 april är restaurang Inspira åter öppen – nu även med baristas och cafémys i ny lokal

Medicon Village

I samband med att nyrenoverade Inspira åter öppnar måndagen den 4 april blir både den tidigare lunchrestaurangen och en helt ny cafédel tillgängliga. Samtidigt omvandlas Bistro Merge under två veckor för att återöppnas den 18 april som utlämningsställe för mat och fika för avhämtning.

Med det här upplägget kommer Medicon Village att utöver konferens- och cateringservice kunna erbjuda tre olika delar för förtäring av mat och dryck från morgon till sen eftermiddag:

Restaurang Inspira: Sydsveriges största lunchrestaurang med både kall och varm mat. Där det är möjligt tillagad på råvaror från engagerade leverantörer i närområdet. Som oxkött från Blentarp, skånsk gris från Kristianstad, kyckling från Bjäre, kalkon från Ingelstad, fisk från grossisten i Helsingborg med ett klimatsmart och miljövänligt fokus och grönsaker från odlare i närområdet. Men även råvaror med ursprung i fjärran länder, där det känns naturligt.

Ordinarie öppettid kl 11.30-13.30 vardagar.

Exempel på menyinnehåll:

  • Dagens i form av t ex pulled beef burger, porchetta, vitlöksrostad potatis, bakad tomat och örtyoghurt, kyckling Marrakech, sydfransk fiskgryta, pizzaslice, oxkinder nattbakade i hot pot och annat som går utöver det vanliga. Men även husmansfavoriter som kokt kalv i dill, köttbullar med mos och skånsk grissida och syltade rotfrukter.
  • Ett varmt vegetariskt alternativ nytt för varje dag.
  • Salladsbuffé.
  • Asia: maträtter med asiatisk inspiration som t ex koreansk bimbap, indiska grytor, thai wok, sallader, vårrullar och soppor. Alltid baserat på säsongens bästa råvaror. 
  • Brödbuffé med ett rikt utbud av olika typer av bröd, inklusive minst ett dagsfärskt surdegsbröd till lunchen kompletterat av hårda, krispiga och grova bröd.

Café Inspira: för avspänt umgänge från morgon till sen eftermiddag. En samlingspunkt med baristas som servar espressomaskin och kunder i det naturliga navet för hela forskningsparken. För informella möten, frukost, fika, lunch eller vardagshänget med kollegor som ett inspirerande avbrott.

Ordinarie öppettid kl 08.00-16.00 vardagar.

Bistro Merge: en uthämtningspunkt för take away som t ex sallader, baguetter och pokebowls.

Ordinarie öppettid kl 11.00-13.00 vardagar.

Med de tre måltidsdelarna är ambitionen att Medicon Village tar ett steg framåt som naturlig mötesplats för både arbete och socialt umgänge för alla som är verksamma på Medicon Village och i närområdet.