Suturion vinnare av MedLim accelerator program

Suturion

Suturion, som tillverkar en unik symaskin för kirurgiskt bruk, har under våren deltagit i ett accelerator program för Medtech startups, kallat MedLim ( https://medlim.net/ ). MedLim är ett återkommande program och består av ett konsortium av bolag och institutioner in Limburg regionen i Holland. Efter en noggrann urvalsprocess under vintern blev nio stycken europeiska bolag utvalda att delta. Programmet har bestått av två delar. Dels ett utbildningsprogram under 6 veckor med olika ämnen som regulatorisk process till hur man bygget ett effektivt team. Men också tillgång till ett nätverk av personer, institutioner och företag relevanta för ett Medtech startup. Te.x så har Suturion lyckats bygga flera viktiga relationer med Medtronic.

Programmet avslutades med ett pitchevent där alla bolag fick möjligheten att presentera sin idé och planer för ett panel och en inbjuden publik. Två bolag valdes ut som vinnare efter detta event, varav Suturion var ett av dessa två bolag. “Vinsten” består i att få åka till Limburg under hösten för djupare diskussioner och rådgivning med te.x. Medtronic, universitetssjukhuset i Maastricht samt möjliga investerare.

Denna framgång för Suturion är en viktig “Milestone” som skapar självförtroende i bolaget och ger tillgång till möjliga partners för en framtida succé.